Sommarhälsning

Sommarhälsning

Kära vänner i församlingen

Mikael Tilly sommarhälsning

Jag sitter i skuggan och skriver, det är en av de riktigt varma dagarna i slutet av juni månad. Jag är så tacksam för vår församling, för mångfalden, för värmen, för engagemanget – och jag saknar gemenskapen, så väldigt mycket. 

För många av oss har planeringen ändrats. I församlingen skulle vi haft fullt upp med Prismakonferensen just nu, men istället är det ovanligt lugnt. Nu närmar sig semestrarna, Jonathan och Birgitta har nyss börjat sina, och jag börjar snart.

Vi har under några veckor spelat in gudstjänster för hela sommaren, så att våra fantastiska tekniker skall få lite ledigt efter en stor insats under våren. Jag vill här uttrycka mitt och församlingens tack till alla er som ställde om och engagerade er för att vi skulle kunna erbjuda gudstjänster för hela församlingen under den här tiden.

Många är det som fått uppleva det konstiga i att tala eller sjunga in i en kamera – utan att se alla härliga ansikten. Men vi har fantiserat om er – vi har skapat oss bilder hur ni kommer sitta och delta i gudstjänsten. Och på söndagarna så har kontakten skapats – när vår blick äntligen fått nå din blick. Då har närvaron skapats och gudstjänsten firats.

Vi har också fått meddelande från olika håll i Skaraborg men även andra delar av Sverige där människor deltagit i våra gudstjänster. Det har känts uppmuntrande att veta att vi kan få förkunna genom sånger och predikan in i flera nya hem och situationer.

I söndags fick jag ett fint samtal med en 93 årig kvinna som tittar på Öppna Kanalen från en annan ort i Skaraborg. Henne fick jag hjälpa i kontakt med en själavårdare på hennes ort. Och våra sändningar har även skapat fler kontakter med människor, en som vi fick möta på kyrkkaffet i Fornparken en av söndagarna.

Det är fantastiskt att vi har denna möjlighet och att vi genom olika gåvor som Gud gett oss har varit så förberedda för en tid som denna. Jag vill uppmuntra oss alla att bjuda in folk till våra gudstjänster, tipsa de hur de kan se eller lyssna, dela länken på dina sociala medier eller skriv ett vykort med en hälsning.

Jag tror att vi kommer ha stor glädje genom det vi lärt oss denna våren både med våra sändningar, men även med kreativa sätt att hålla kontakten. Något som jag och många uppskattade var Söndagsskolans besök hos medlemmar, som gav stor glädje att få se dessa bekanta ansikten.

Vår omsorgsgrupp har också fått göra ett väldigt fint och uppskattat jobb med att regelbundet ringa runt och hålla kontakt med våra äldre medlemmar. Väldigt gott att höra att många samtal sker spontant också, båda är så värdefullt och jag vill uppmuntra detta.

Sommaren är en naturlig tid när vi skingras, men denna sommar kommer vi kanske ändå att ha mer kontinuitet än vanligt genom gudstjänstsändningarna som pågår hela sommaren.

Vårt växelnummer 0511-799810 är även bemannat hela sommaren, med församlingsledare som turas om att svara. De som svarar är v28 Kjell Brohede, v29 Ros-Britt Wiktorsson, v30 Tommy Andersson, v31 Birgitta Söderberg och v32 Roger Hellmark. Det går även att maila hela sommaren via info@korskyrkangotene.se och någon ser ditt mail och kan ge ett svar. Alla mail ligger även kvar till mig när jag är tillbaka.

Det har gått ut meddelande via Facebook och mail om att en ny Adressbok för församlingen går att beställa. Men alla som är över 80 år kommer att få adressboken skickad till sig tillsammans med denna sommarhälsning och behöver alltså inte beställa den.

Jag skulle vilja uppmuntra dig att när du får ditt exemplar av adressboken, att du använder den – både för att hålla kontakt. Men även som en förbönslista, ta och be för 7 stycken per vecka så har du bett dig igenom församlingen på ett år – det kommer ha betydelse.

Bön har betydelse, den är ett sätt att samarbeta med Gud. Och jag är glad för den bön som pågår 12:00 varje tisdag och torsdag på torget i Götene, och som kommer göra det hela sommaren. Det är ett initiativ från alla kyrkorna i Götene där vi ber tillsammans för vår ort. Kom gärna förbi, vi håller avstånd och samlas i skuggan under det stora trädet vid den lilla parken framför Centrumhuset.

Vi vill även uppmuntra till att ta vara på våra hemgrupper, antingen om man kan mötas på ett säkert sätt eller att man kan få ha omsorg om varandra på distans i den lilla gruppen. Även andra böneinitiativ är så viktiga, tack för er som bär detta.

Vi är också tacksamma för vårt arbete med ONE Matkassar till barnfamiljer – som varje vecka får vara med att dela ut runt 5 matkassar, det är ofta nya hem vi får besöka och välsigna. Vi har även sett att medmänniskor utanför församlingen har velat vara med att stödja detta ekonomiskt.

Jag vill passa på att uppmuntra oss att vara med att bära församlingens ekonomi över sommaren, det är ofta en tid då insamlingen går ner. Men om du har möjlighet att sätta upp ett regelbundet givande så är det till stor välsignelse. Våren har inneburit både nya kostnader men även svårare för flera att vara med att ge till församlingen. 

Intäkterna från Second Hand har ju även försvunnit under den här tiden. Men vi är ju väldigt välsignade så att vi har kunnat fortsätta att stödja våra missionsarbeten och vi har även gjort satsningar efter det samtal som vi förde i församlingen kring våra fonder i våras. Detta har mötts med stor glädje, överraskning och tacksamhet från flera håll.

Inför hösten så drömmer vi om att kunna skapa möjligheter för att kunna mötas igen. Vi kommer fortsätta att erbjuda sändningar via WebTV, närradio och Öppna Kanalen men det känns väldigt viktigt nu att hitta bra sätt att kunna bjuda till gemenskap. Vi kommer därför att pröva på att ha flera samlingar på söndagarna i höst för att ge utrymme för så många som möjligt som vill mötas och fira gudstjänst.

Vi kommer även att påbörja en församlingsbibelskola som man kommer kunna delta i på plats men som även spelas in. En skillnad mot tidigare års Växthus-samlingar är att vi kommer att sprida ut det under terminerna.

Vi hade bokat in oss på Nyhemsgården den 18-20 september för församlingshelg men den bokningen är nu flyttad till nästa år. Vi vill istället hitta sätt där vi kan skapa gemenskap för så många som möjligt lokalt i Götene den helgen.

Vi längtar efter att hösten skall komma att präglas av att bygga gemenskap på nytt, både med varandra men också för att bjuda in nya människor till Jesus och församlingen. Jag tror att vi kommer få se tillbaka på hur vi under det här året verkligen fått vara med att dela med oss av det vi har fått på ett helt nytt sätt. 

Där du är – där är församlingen, den Helige Ande bor i dig och använder dig i mötet med människor – antingen det är ansikte mot ansikte eller på distans. Gud är densamme och verkar idag, han är inte i karantän eller begränsad. Jag fick en hälsning nu när jag sitter och skriver, det är orden Jesus säger till Fariseerna: ”Min Far verkar fortfarande, och därför verkar även jag.” (Joh 5:17) 

Låt oss söka Gud och följa den Helige Andes ledning till medmänniskor med en hälsning om hopp, trygghet, befrielse, förlåtelse och upprättelse.

Mikael Tilly
Götene den 27 juni

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.