onsdag, oktober 21, 2020
Hem Bibelhälsning Min Bibelhälsning - Ulf Göran Bergqvist

Min Bibelhälsning – Ulf Göran Bergqvist

Den här försommaren har jag jobbat mycket med trädgårdsarbeten. I vår trädgård med omläggning av gräsmattan samt vid Second-handbutiken med rensning av ogräs på in och utkörningen vid butiksförrådet. Då har jag använt mej av ett speciellt handredskap, en grävgrep. Varje gång jag brukat och tagit detta effektiva redskap i min hand har jag tänkt på profeten Jeremias ord; ”Du Herre övertalade mej, och jag lät mej övertalas, du grep mej och blev mej övermäktig.” (1917 års övers.)

Mer än en gång när jag satt grepen i marken har jag reflekterat över detta att vara gripen eller greppad Gud. Med gripenhet kanske vi ofta tänker på känslan. Beröring av jubel, glädje. Upprymdhet men också gråt, nöd, delaktighet av egen och andras bortvändhet från Gud och behov av frälsning. Gripen av Gud är en beröring men framför allt en överlåtelsehandling till Guds omsorg och trygghet.

Önskar oss alla inneslutna i Guds hand under sommaren med aposteln Paulus önskan och vittnesbörd om att vara gripen av Gud; ”Tro inte att jag redan har nått detta eller redan har blivit fullkomlig. Men jag gör allt för att gripa det, när nu Kristus Jesus har fått mej i sitt grepp.” (Fil.3:12). Du är gripen av Gud – du är i Guds hand!

Föregående artikelJesus är på din sida
Nästa artikelLyssna på Jesus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste

00:34:31

Apostlagärningarna 18

Birgitta Matteusson läser och delar från Apostlagärningarna 18 vid Bibel och bön.
00:42:31

Frälsning, omvändelse och dop

Från predikoserien om Vår Tro i Korskyrkan Götene vid gudstjänsten den 18 november med Mikael Tilly. "Vi tror att...

Skapelsekonferens 23-25 okt

Här är vår annons för vecka 43, med detaljerad information om hur man kan följa sändningarna från konferensen i Korskyrkan. Tyvärr är...
00:00:00

Gudstjänst den 18 oktober

Mikael Tilly predikar, sång Maria Bergsten med team, Philip Vinensjö är mötesledare

Populära

Min Bibelhälsning – Tommy Andersson

Bibelord som betyder mycket för mig Jag vet vilka planer jag har för er, säger Herren . Det är...
00:50:10

En enda kropp

Nattvardsgudstjänst den 7 juni i Korskyrkan Götene. Med Mikael Tilly, Maria Nordin och sång med Maria Bergsten med team. Förbered hemma med...
01:06:45

Löftets folk

Dopgudstjänst den 9 augusti med predikan av Roger Hellmark på temat "Löftets folk", sång med Maria Bergsten med team, Kjell Brohede är...
00:51:36

Genomsyrad

Gudstjänst söndag 10:30 med temat "Genomsyrad", Mikael Tilly predikar, sång och musik med Maria, Mattias & Jasmine Johansson, Jesper Lundqvist och Anders...