Min Bibelhälsning – Ulf Göran Bergqvist

Min Bibelhälsning – Ulf Göran Bergqvist

Den här försommaren har jag jobbat mycket med trädgårdsarbeten. I vår trädgård med omläggning av gräsmattan samt vid Second-handbutiken med rensning av ogräs på in och utkörningen vid butiksförrådet. Då har jag använt mej av ett speciellt handredskap, en grävgrep. Varje gång jag brukat och tagit detta effektiva redskap i min hand har jag tänkt på profeten Jeremias ord; ”Du Herre övertalade mej, och jag lät mej övertalas, du grep mej och blev mej övermäktig.” (1917 års övers.)

Mer än en gång när jag satt grepen i marken har jag reflekterat över detta att vara gripen eller greppad Gud. Med gripenhet kanske vi ofta tänker på känslan. Beröring av jubel, glädje. Upprymdhet men också gråt, nöd, delaktighet av egen och andras bortvändhet från Gud och behov av frälsning. Gripen av Gud är en beröring men framför allt en överlåtelsehandling till Guds omsorg och trygghet.

Önskar oss alla inneslutna i Guds hand under sommaren med aposteln Paulus önskan och vittnesbörd om att vara gripen av Gud; ”Tro inte att jag redan har nått detta eller redan har blivit fullkomlig. Men jag gör allt för att gripa det, när nu Kristus Jesus har fått mej i sitt grepp.” (Fil.3:12). Du är gripen av Gud – du är i Guds hand!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.