Dags för Prisma InTro konfaläsning

Prisma InTro konfaläsning

Efter sommarens vila så startar nu mycket upp igen, skola, träningar och man möter gamla och nya kompisar. Så är det även detta annorlunda år, då mycket av det vi tagit för givet ställts på ända. För den som går i åttan så är det ett tillfälle att börja i konfa i någon kyrka, att ta ett år och utforska den kristna tron och de stora livsfrågorna – som för de flesta av oss i år blivit högaktuella.

Korskyrkan och Equmeniakyrkan bjuder nu in till Prisma InTro, som är församlingarnas gemensamma konfaläsning. Det är en härlig blandning av lek och undervisning, samtal och upplevelser och med många spännande inslag.

”För mig har det varit underbart att få se ungdomar utvecklas och våga utmana sig själva och varandra på nya sätt. Helt klart väl investerad tid, skulle jag säga. InTro är ett perfekt tillfälle att utforska tron och se om Gud håller, samtidigt som du får uppleva massa roliga saker tillsammans med nya kompisar.” säger ungdomsledare Ida Andersson.

Nu är det dags för uppstart av en ny InTro-grupp, som vänder sig till den som är född 2006 eller något tidigare (om man missade att gå konfa). Man kan anmäla sitt intresse på Prisma Götenes hemsida eller bara komma till informationskvällen i Korskyrkan den 10 september 18:00. ”Det är kul att se hur intresseanmälningarna redan rullar in, och vi hoppas många hänger på även i år!” säger pastor Mikael Tilly.

Ungdomspastor Jonathan Skarp säger ”Personligen så tycker jag att man borde ge tron på Jesus en chans. Prisma InTro är ett perfekt tillfälle för det. Vi försöker lägga upp det så att alla förstår vad vi pratar om och för att alla ska ha så roligt som möjligt. Min personliga favorit är när vi åker till Skövde badhus och sen sover över i kyrkan. Rundpingis kl 03:00 är roligare än man tror.”

Träffarna håller på i upp till två timmar och börjar med mingelfika. Sedan varvas undervisning med olika inslag och upptåg. Varje samling avslutas med en andakt då någon ledare eller ungdom delar med sig personligt av vad tron har betytt. Det blir övernattning, utflykter, studiebesök och läger. InTros konfirmander får även rabatt på Prismas skidläger på sportlovet. Konfaåret avslutas med en härlig och högtidlig avslutning i maj månad, tillsammans med släkt och vänner. Missa inte detta!

Länk till intresseanmälan på Prisma Götenes hemsida.

Mikael Tilly

Foto: Mikael Tilly, från InTros utflykt till Vristulven, försommaren 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.