Hälsning angående nya restriktioner

Tänd ett ljus i mörkret

”I Honom fanns livet, och livet var människornas ljus.
Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.”
Joh 1:4-5

Jesus är ljuset i vårt mörker. Han är vägen vi får följa. Han leder oss steg för steg, till livet. Blott en dag ett ögonblick i sänder kan ledningen ofta vara, han lyser upp nästa steg och vi vet att han leder oss på en god väg – till gemenskap med sig själv och hela vägen hem till vår far.

I en tid som denna när långsiktig planering är till nästa vecka, och flexibilitet är avgörande för att orka med. Då blir det extra tydligt vad det innebär att vila i honom, han som är livet och som vill lysa upp våra liv.

I och med de nya förhållningsreglerna från Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen så vill ge följande information:

Böneperiod Nu får vi en tid att stanna upp, en tre veckors sabbatsvila. Vi vill därför utlysa en 21 dagars böneperiod, den 1-21 november.

Vi läser under denna perioden Johannesevangeliet tillsammans i församlingen, ett kapitel per dag.

Gudstjänster Våra gudstjänster kommer att sändas via de olika kanalerna vi har, och vi uppmanar varandra att delta i dessa hemifrån. Huvudsakligen kommer endast medverkande i gudstjänsterna att finnas med i kyrksalen.

Bönesamlingar Vi kommer inte starta upp tisdagsbönen i detta läget utan fortsätta att spela in bibelstudierna utifrån Apostlagärningarna ytterligare några veckor.

Församlingsbibelskolan Vi flyttar starten på nästa ämne av församlingsbibelskolan med Anders Milton till den 25 november, sedan de två följande veckorna.

Sammanträden och ledarsamlingar för olika grupper i församlingen tar en paus till efter denna perioden. Möten som måste tas får genomföras via ex zoom eller telefonmöten. 

Anställda Vi som arbetsgivare har uppmanat våra anställda att minimera fysiska kontakter, men att finnas tillgängliga på telefon, sms och e-post.

Samlingar för unga Samtidigt kommer vi försöka att genomföra verksamhet för de som är födda 2005 eller senare. Folkhälsomyndigheten ser ingen  stor smittspridning i denna gruppen, men hur de olika samlingarna i praktiken kan genomföras får varje ledargrupp informera om. Detta är något vi även för samtal med Equmeniakyrkan om kring Prismas verksamhet.

Tänd ljus! Många av oss hade sett fram emot att kunna ses på ett nytt sätt nu, att få fira gudstjänst på plats i kyrkan över alla generationer. Vi ville komma till kyrkan i helgen både för att minnas de som gått före oss och att glädjas med de unga som valt att låta döpa sig. Det här kan bli väldigt tungt för oss. Låt oss därför hjälpas åt att hålla kontakten, genom att höra av oss till de som finns i vårt kontaktnät, till de i våra hemgrupper och andra grupper och ha omsorgen om varandra.

Vill man ha kontakt för samtal kan man ringa till 0511-799810 så finns det oftast någon som svarar eller så kan man lämna ett meddelande så ringer någon upp.

Prioritera att vara med i böneperioden vi går in i från söndag. Bed för församlingen, använd gärna adressboken och bed för enskilda medlemmar, bed för Götene, för att evangeliet skall ha framgång den här tiden. Vi märker att frågorna finns, låt oss ta den här tiden för att be igenom till ett genombrott!

Gud välsigne dig!

Mikael Tilly och
Församlingsledarna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.