Dag 5 i böneperioden

Dag 5 i böneperioden

Dag 5 i vår 21-dagars bön. Vi läser Johannesevangeliet kapitel 5 idag och idag fokuserar vi våra böner på de som är sjuka och på att smittospridningen skall brytas. 

Kapitlet handlar om hur Jesus möter en sjuk man som försöker bli frisk genom att doppa sig i en pool, men han har inte lyckats och han känner det hopplöst för andra hinner alltid före.

Jesus möter honom och gör honom frisk, och uppmanar mannen sedan att inte synda så att något värre händer. Det finns något värre än lidande, sjukdom och även att dö, det är att inte ha en relation med Honom som i sig själv kan förmedla liv. Att Jesus helar människor är naturligtvis för att han älskar de – men den största anledningen är att de skall lära känna Honom som är livets och helandes källa.

Jesus identifierar sig med Fadern, och säger att han, precis som sin far, ger liv år vem han vill. För människor är det omöjligt men för Gud är allting möjligt, för han är livets källa.

Det är Honom vi tillhör, den är hans Helige Ande som bor i våra liv. Vi kan frimodigt komma till honom och veta att han vill oss väl och att hos honom är vi trygga. Han vill möta oss i vår svaghet, sjukdom och lidande och ge oss hopp och hjälp för Han ÄR livet och ger liv åt oss när vi kommer till honom.

Låt oss omsluta alla som är drabbade av sjukdom i våra böner idag, både av covid men även av alla andra sjukdomar. Låt oss be om att smittspridningen får avta och framgång för de som utvecklar vaccin och behandlingar. Vi ber frimodigt med vissheten att vi vänder oss till Honom som är livets källa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.