Gläd er alltid i Herren

Kära syskon i församlingen!

Idag läser jag i Filipperbrevet 4, när jag följer bibelläsningsplanen vi påbörjade den 1 januari. Där uppmanas vi att alltid glädja oss i Herren, det är en härlig vers att citera för någon eller dela på sociala medier.

Men jag fastnade för verserna som leder upp till denna uppmaning. Det är en konflikt, mellan två medarbetare, två kristna syskon. De är oeniga, man förstår att det är något som pågått ett tag.
Det som jag fastnade för där är att det är tydligt att Paulus byggde sina team med olika gåvor, olika personligheter, med både kvinnor och män. De hade arbetat sida vid sida, kompletterat varandra. Vi är olika – men när den Helige Ande får uppfylla och leda oss så gör olikheterna att vi kompletterar varandra.

I söndags fick våra förebedjare i gudstjänsten bl.a. ett tilltal om att Gud gillar olikheter mer än vi människor alltid gör. Han har skapat oss med stor variation och som original. Jag tänker att han både gör detta i sin skaparglädje, men även för att han vet att var och en av oss kan fylla en unik plats i hans team.

Vi kan tycka att olikheter skapar svårigheter, men om Gud får tag på oss och olikheterna får inneslutas i honom – så blir de gåvor.

Paulus förtydligar detta och säger ”Om allt bara var en enda del, då skulle det väl inte vara en kropp? Men nu är det många delar, men en enda kropp.” 1 Kor 12:19-20 
På ett mänskligt sätt kan det bli slitsamt, men Paulus uppmanar oss att lyfta blicken och se på Jesus, att han är grunden för vår enighet – inte att vi suddar ut vilka vi är. Gud skapar mångfald, och igenom hansHelige Ande passar vi ihop och får tjäna tillsammans.

I en tid när vi i omsorg behövt hålla distans från varandra – så är det lätt att vi även kommer ifrån varandra i hjärtat och att saker hamnar mellan oss. Detta är något som jag tror Gud vill tala med oss om den här tiden.

Att ha vår glädje i Herren mer än i oss själva, hjälper oss att glädjas över det han gläds åt. Att ha min glädje i att jag får ha mitt namn skrivet i Livets bok och att förstå att jag är älskad som den jag är, då kan jag också glädjas över den kreativitet och mångfald jag möter i mina syskon.

Det betyder inte att vi som unika skapelser har rätt att bete oss hur vi vill på varandras bekostnad, nej Gud vill genom den Helige Ande foga oss samman i sin kärlek. Då kommer Jesus i centrum och vi kommer nära och bär varandra.

Paulus säger också: ”Ni är Guds utvalda, heliga och älskade. Klä er därför i innerlig medkänsla, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha överseende med varandra och förlåt den som kan förebrås för något. Herren har ju förlåtit er, och så ska också ni förlåta varandra. Men det viktigaste av allt är att ni älskar varandra, för kärleken är det band som binder er samman till en fullständig enhet.” Kol 3:12-14

Låt oss söka Herren, be för varandra, be om en förnyad kärlek, en förnyad gemenskap, om glädje i Herren tillsammans. Låt inte kärlek svalna.
Amen

Information

På söndag firar vi gudstjänst via hemsidan igen. Jonathan predikar, Emelie & Jerker sjunger och jag leder. Direkt efteråt blir det kyrkkaffe via zoom, gå in via https://korskyrkangotene.se/fika för att vara med. 

Jag skickar med veckans annons som kommer i Götene Tidning på torsdag. Där står bl.a. tider för förberedande årsmöte och årsmöte, mer information kommer att skickas ut av styrelsen.

Jag vill även berätta att vi får besök av Tigleth Malkey den sista helgen i januari, för att planera höstens evangelisationsvecka som vi gör tillsammans med Pingst, när han besöker oss kommer han också att predika i vår gudstjänst.

Gud välsigne dig!
Mikael Tilly

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.