Information efter träff med vårdcentralen

Kära syskon i församlingen 

Igår onsdag träffade jag personal från vårdcentralen för att samtala om, det jag berättat om i tidigare mail, att de frågat om de kan få genomföra vaccination av Göteneborna i våra lokaler under våren.

Jag vill nu skriva och berätta vad vi vet idag och vad som sker nu.

Man kommer troligen att skicka ut kallelser så att folk kommer vid olika tider för att få ett jämt flöde av folk och inga folksamlingar utanför. Drop-in verkar inte bli möjligt.

De kommer att släppa in folk via vår huvudentré och visa de in i församlingsvåningen där det kommer finnas 2-4 stationer. När man är klar kommer man att gå ut genom den bakre entrén vid köket.

Vaccination kommer att ske så snart de får vaccin tilldelat sig, detta kommer – speciellt i början – att ske med kort varsel och oregelbundet. När de fått en sändning behöver de använda den så fort som möjligt.

Det vi har sagt är att på söndagar sänder vi gudstjänster, då vill vi att de gör en paus med att vara i våra lokaler. Då kommer de troligen vara i centrumhuset med ingång via ena sidan och utgång på den andra, eftersom det är stängt där då.

Vi kommer nu att förbereda för att de på kort varsel skall kunna sätta igång genom att ställa undan bord och stolar. Kommunen har redan ställt dit några skärmar som de skall använda.

Viktig information är även att vårdcentralen kommer ansvara för att de ytor som de använder kommer städas regelbundet när de är där. 

När jag får information om när detta startar så kommer jag att skicka ut info så ni vet, det kan bli redan nästa vecka, men kan också dröja längre, de vet inte.

Detta kommer naturligtvis att påverka oss, men församlingsledarna och styrelsen har uttryckt stor glädje över att vi kan vara med att bidra till att bryta smittspridningen och att vi då under året kan börja använda våra lokaler till att bjuda in folk på nytt till kyrkan – som de kanske kommer besöka för första gången under våren.

Jag vill uppmuntra dig att ha med alla människor som kommer besöka vår kyrka under våren och hela året i dina böner. Jag tror att detta, tillsammans med annat vi gör, kommer visa på det stora hjärta församlingen har för Götene och att det kommer öppnar dörrar för evangeliet framöver.

Guds frid!
Mikael Tilly

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.