Brev till hemgrupperna

Kära hemgrupper!

Vi i hemgruppsrådet vill skriva en hälsning till er i gruppen och uppmuntra er i den tid och situation vi står i tillsammans.
Vi vet att för de flesta grupper har det varit väldigt svårt att träffas under året som har gått. Speciellt efter att det i slutet av förra året stängdes ner och att man helst inte skulle mötas utanför sitt hushåll. Samtidigt så vet vi att den sociala  gemenskapen, och det personliga mötet, är väldigt viktigt för oss människor. Även församlingen behöver det fysiska mötet för att fungera som bäst.

Vi har fått frågor om hur vi som hemgruppsråd rekommenderar att grupperna kan mötas. Vi vill därför uppmuntra er i hemgrupperna att i vår och sommar samlas på de sätt ni kan. 

För de hemgrupper där man är vaccinerad, så läser vi från myndigheterna att man kan mötas, men att det ändå är viktigt med att hålla avstånd och att man bör ha kortare samlingar. Därför vill vi erbjuda er i hemgruppen att samlas i kyrksalen i Korskyrkan. Vi vill hjälpa till att boka tid för er och se till att det är möblerat med stolar i en halvcirkel för en samling inför korset.

Vårt förslag om att samla hemgrupperna i kyrksalen är också till för att det i många hem är svårt att få till det avstånd som vi behöver ha just nu. Första gången ni samlas så vill gärna vår pastor Mikael komma och hälsa på gruppen och ge en liten kort uppmuntran i början av samlingen.

Även för de grupper som inte blivit vaccinerade ännu så vill vi ändå uppmuntra till att träffas på de sätt som är möjliga. Vi går mot varmare tider och vi vill uppmuntra till att mötas utomhus; kanske i någons trädgård eller på en promenad.

Vi vill uppmuntra er till enkelhet, många av oss är ovana att träffa andra och kan komma att känna att det är tröttande. Därför är det bättre med en kortare samling, men att man istället kan träffas snart igen.

I sommar kommer även vi som församling i allt vi gör försöka fokusera på enkla samlingar, enkel gemenskap och ett enkelt och klart evangelium. Beroende på riktlinjerna om antal personer man får samla kommer vi bjuda in till olika fysiska möten i kyrkan och utomhus. 

Redan nu samlas vi på torget framför centrumhuset till bön i en eller flera mindre grupper på torsdagar 12:00-12:15. Vi har även bokat in oss i Fornparken alla söndagar i juni och juli för enkel kyrkpicnic med en liten bön mot slutet.

Vi kommer också organisera ”hemma-hos-kvällar” där man kan bjuda hem några till sin trädgård eller någon annan fin plats för enkel och otvungen gemenskap. Ett mail kommer snart gå ut till alla medlemmar med fråga om vilka som skulle kunna bjuda in.
Vi följer de rekommendationer som myndigheterna ger, och kommer inom dessa verka för enkel öppen gemenskap med Jesus i centrum, samlingar i mindre och, förhoppningsvis, större grupper. 

I detta ser vi att hemgrupperna har en viktig roll och vill gärna stödja er i detta. Vi kommer även i höst att bjuda in till en träff för hemgruppledarna.

”Ni har renat era själar genom att lyda sanningen i uppriktig syskonkärlek. Älska då varandra uthålligt, av rent hjärta. Ni är ju födda på nytt, inte av en förgänglig säd utan av en oförgänglig, genom Guds levande ord som består.” 1 Pet 1:22-23

Hemgruppsrådet genom
Mikael Tilly

Länk till brevet i PDF format för utskrift.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.