Flavia Perez kommer till Götene

Läs boken “Flavia i skuggan av Kartellen”

Flavia Perez, som är aktuell med boken “Flavia i skuggan av Kartellen”, kommer till Götene den 2 september.

Sebastian Stakset, förgrundsfigur i Kartellen, skriver såhär om Flavia:

Flavia Perez berättelse tar sin början i miljonprogrammet Jordbro. Kartellen var ett begrepp inom familjen långt innan hennes bror var med och startade musikgruppen med samma namn.  När Flavias pappa dömdes till ett långt fängelsestraff och livstids utvisning från Sverige ville hennes mamma inte längre leva. Flavia kastades motvilligt in i ett hjärtskärande drama och som tonåring tvingades hon fly till Uruguay. Männen runtomkring henne skapade löpsedlar med sin kriminalitet. Flavia led i tysthet, fick ta emot dödshot och hamnade i famnen på en yrkesmördare. Men hennes överlevnadsinstinkt var stark.  Flavias livsresa är fylld av dramatiska vändningar. Från Jordbro till Montevideo och vidare till Barcelona och Punta del Este pågick en jakt efter kärlek och bekräftelse. Samtidigt var det en flykt undan kaos.  Med en okuvlig styrka återuppbyggde Flavia sitt liv från skärvor och ruiner – gång på gång.  Flavia – i skuggan av Kartellen är en personlig berättelse som skildrar hur en kvinna drabbas av de grovt kriminella männen i hennes närhet. Men det är också en berättelse om att uppleva och dela med sig av en kärlek och frihet som är starkare än hat och tjocka fängelsemurar.

Läs gärna Feminas artikel om Flavia, där hon talar om en barndom i miljonprogrammet där alla hennes närstående mer eller mindre var kopplade till olika kriminella nätverk. Hon bodde till en början med sin storebror och sin mamma, pappan var konstant frånvarande då han åkte in och ut ur fängelset, dömd för narkotikabrott och grova rån.

Läs hur hennes liv nu har förvandlats och att hon får vara med och hjälpa unga människor. Hon säger “Ingen vaknar och väljer att bli kriminell. Det händer saker i en människas liv som gör att man någonstans väljer att ta det beslutet. Jag vill vara en röst för dessa människor och påverka dem till att ändra riktning i livet.

Här är en intervju som tidningen Femina har gjort med Flavia, läs gärna denna. Länk till intervjun på Femina.se

Se även intervju som tidningen Expressen gjort med Flavia. Länk till videointervju på Expressen.se.

Här hittar du även två intervjuer om boken som finns på Sjöbergs förlags hemsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.